Cum alegi cele mai bune covorase auto?

by / Sunday, 14 September 2014 / Published in Auto
Covorase auto Petex

Nu te-ai gandi ca este un detaliu care conteaza atat de mult, insa odata ce ai o masina si ai achizitionat un covor cauciuc de proasta calitate, realizezi ca piata de covorase auto nu este ceva de neglijat. Un covor cauciuc iti poate oferi numeroase neplaceri, in cazul in care nu este realizat asa cum trebuie, in timp ce un pres auto textil poate si el sa fie  neplacut, daca nu retine umezeala asa cum ar trebui sau daca nu este atat de rezistent pe cat te-ai astepta.

Chiar daca pare o achizitie fara prea mare importanta, iti recomandam sa acorzi atentie fiecarui detaliu atunci cand achizitionezi covorase auto cauciuc sau covorase auto mocheta, deoarece, daca faci achizitii de proasta calitate, va fi extrem de neplacut.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un set de covorase auto?

In primul rand, trebuie sa tii cont de utilitatea lui. Asigura-te ca are toate elementele necesare impotriva murdariei si a umezelii si ca le retine si le elimina cat mai bine.

Mirosul este si el extrem de important. Sunt numeroase covorase auto cauciuc care emana un miros aproape insuportabil. Exista insa si variante de astfel de covorase produse de producatori precum Petex Germania, care nu au miros si reusesc sa raspunda tuturor cerintelor cu brio. Din acest motiv, producatorul este extrem de important. Nu achizitiona niciodata covorase no name si incearca sa iti focusezi atentia asupra brandurilor cunoscute, care iti pot garanta calitatea.

Partea estetica este si ea importanta. Atat in cazul covoraselor auto cauciuc cat si in cazul presurilor auto, poti gasi o varietate foarte mare de forme si modele. Presurile ofera chiar o varietate estetica mult mai mare, deoarece sunt mult mai versatile cand vine vorba despre culori si c0nstructie.

Care sunt scopurile unor covorase auto?

Fie ca optezi pentru covorase auto cauciuc sau pentru presuri auto, scopurile principale ale acestora sunt aceleasi:

  • Protejeaza impotriva petelor si a lichidelor. Cu cat este mai folosita o masina, cu atat este mai posibil ca aceasta sa sufere de pete de mancare sau produse de alte elemente. De asemenea, este foarte probabil ca la un moment dat sa se verse o cafea, un pahar de suc sau un alt lichid in masina. Datorita constructiei cu borduri inalte, covorasele protejeaza impotriva acestor elemente;
  • Protejeaza impotriva murdariei. Daca petele pot fi evitate, murdaria cauzata de picioarele pline de praf si noroi nu prea poate fi evitata. Este unul dintre motivele principale pentru care trebuie sa se opteze pentru un set covorase auto, fie ca este vorba despre covorase auto cauciuc, fie ca este vorba despre covorase auto mocheta;

Covorase auto cauciuc sau covorase auto mocheta?

Este o intrebare pe care si-o pune orice sofer. Ambele sunt disponibile pe piata in mii de variante si ambele ofera, cel putin aparent, aceleasi beneficii. Daca se analizeaza mai in profunzime insa, se descopera cateva diferente.

Covorase auto cauciuc. Sunt realizate din cauciuc industrial si protejeaza interiorul masinii impotriva diverselor elemente, cum ar fi murdaria si umezeala. In general, covorasele auto de cauciuc beneficiaza de o bordura de cauciuc mai inalta, care elimina posibilitatea ca apa sa se scurga in masina. Exista o varietate foarte mare de covorase auto cauciuc, produse de sute de firme din intreaga lume. Daca se doreste o calitate deosebita insa, trebuie sa se opteze pentru covorase auto Petex sau covorase auto recomandate de producatorii masinilor. Diferenta dintre covorasele auto Petex si cele gasite in comert, produse de branduri no name este destul de mare. Acestea sunt deosebit de rezistente, nu au un miros impregnant de cauciuc si in ciuda pretului ceva mai mare, au un raport calitate/pret excelent. In plus, sunt construite in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu fiecare masina in parte.

Covorase auto mocheta. Daca iti doresti aspect deosebit in masina si comoditate pentru picioare, poti opta pentru covorase auto mocheta sau presuri auto. Acestea sunt realizate din nylon rezistent si au rolul de a crea un spatiu moale pentru picioare. De asemenea, pot avea un rol estetic mult mai puternic decat covorasele auto de cauciuc, deoarece sunt disponibile in diverse culori, diverse marimi si diverse modele. Unul dintre cei mai mari producatori de covorase auto mocheta este tot Petex Germania, care ofera solutii excelente in acest sens.

Asadar, alegerea poate sa fie oricare, insa trebuie sa tii cont de ceea ce iti doresti de la un covoras auto si de calitatea pe care o prezinta acesta.

 

Leave a Reply

TOP