Proprietatile bateriilor auto Moll

by / Sunday, 01 February 2015 / Published in Moll
produkte_m3plus_deckel_en

Desi mai putin cunoscute in Romania, bateriile auto Moll includ peste 65 de ani de experienta in care s-au respectat cele mai stricte cerinte in ceea ce priveste calitatea.

Calitatea este garantata de liniile de productie si echipamentele de ultima generatie, dar si de colaborarea cu cei mai mari producatori auto ai lumii, cum ar fi Audi, Porche sau VW. Moll detine o lunga lista de inovatii si patente si beneficiaza de recunoasterea institutelor de cercetare si testare din intreaga lume. De asemenea, este o companie care se lauda cu o multime de premii castigate de-a lungul timpului.

Istoria bateriilor auto Moll

Istoria Moll incepe in urma cu 70 de ani, in 1945, atunci cand Peter J. Moll pune bazele unei companii de acumulatori. In 1952, acelasi P. Moll publica si cartea “Acumulatori pe baza de plumb. Teorie si practica” care revolutioneaza industria productiei de baterii auto.

Trecerea timpului a dus la dezvoltarea unor tehnologii deosebite si la castigarea unui loc fruntas in ceea ce priveste productia de baterii.

Care sunt tehnologiile patentate de cei de la Moll?

Compania germana este orientata catre inovatie si performanta, orientare ce a dus la crearea unui numar destul de mare de patente:

  • Sistemul de ventilare a gazului, Kamina. Este o rezolvare a problemei date de gazele care se scurg liber prin gurile de aerisire in bateriile obisnuite. Acest fenomen duce la corodarea bateriei si a masinii, crescand riscul de autodescarcare. Sistemul de ventilare Kamina elimina gazele si fumul acid cu ajutorul unui canal, care directioneaza gazele catre exterior.
  • Capacul dublu K2. Este o alta inovatie Moll care asigura protectie impotriva scurgerilor, crescand confortul si performanta masinii. Conform standardelor din industria auto este cea mai sigura protectie impotriva scurgerilor.produkte_m3plus_deckel_en
  • Adaptorul Flash Arrestor. Este o inovatie care ajuta foarte mult patentul Kamina, protejand impotriva producerii de scantei in exteriorul bateriei.
  • Conexiune sudata intercell cu inel de taiere patentat. Daca in cazul bateriei normale, conexiunile sudate intercell au scurgeri pe toata durata de viata a bateriei, datorita inelelor de taiere patentate de Moll, conexiunea este etansa si sigura impotriva scurgerilor de lichid si gaz. Astfel, scade nevoia de mentenanta a bateriei.
  • Tehnologia Moll AGM. Este o tehnologie care elimina nevoia de intretinere a acumulatorului. Cea mai importanta parte a acestei tehnologii este separatorul din vata de sticla cu micro-pori cu electroliti in interior. Agm este un sistem inchis care este reglat prin valve. Este destinat masinilor care au un consum mare de energie.

 

Leave a Reply

TOP