Informatii utile despre ulei motor Castrol

by / Tuesday, 30 September 2014 / Published in Auto
1401369202127

Castrol este unul dintre liderii mondiali, atunci cand vine vorba de produse premium de lubrifiere, cum ar fi uleiurile sau unsorile. Cu o istorie de peste 110 ani, Castrol a reusit sa atinga adevarate recorduri, operand in prezent in peste 40 de tari si lucrand cu peste 7000 de angajati. Pe langa cele peste 40 de tari, in inca 100 se vinde ulei motor Castrol, sau alte produse de lubrifiere, prin diversi distribuitori, ceea ce face din Castrol un gigant din lumea auto.

Cand a inceput istoria Castrol si a uleiului de motor Castrol?

ap8-042_largeIn anul 1899, Charles Wakefield a infiintat in Londra compania CC WakeField and Company.  Initial, firma sa se adresa lubrifierii trenurilor si a utilajelor grele, insa odata cu inceputul noului secol, Wakefield a fost atras de automobile si aeroplane si a schimbat directia companiei sale, orientand-o catre lubrifianti speciali pentru motoarele acestor vehicule.

Produsul Castrol a aparut in urma cercetarilor facute de CC Wakefield, in care s-a descoperit ca uleiul de ricin poate rezolva problema functionarii uleiului de motor, atat la temperaturi inalte cat si la temperaturi joase. Astfel, Wakefield a devenit producatorul unui ulei excelent, denumit Ulei de motor Castrol.

Succesul atins astazi de uleiul Castrol se datoreaza insa unei alte inovatii marca Wakefield: sponsorizarea. Astfel, compania a descoperit ca aparitia de bannere cu ulei motor Castrol pe la diverse competitii ale soferilor, duce la cresteri uriase ale vanzarilor, ceea ce a permis crearea unei linii de productie special create pentru constructorii de automobile.

Dupa mai bine de 60 de ani in care compania s-a numic CC Wakefield, numele Castrol a eclipsat complet numele fondatorului, transformand astfel compania in Castrol Ltd. Schimbarile nu s-au oprit aici insa, in 1966 Burmah Oil Company cumparand Castrol, ca in anul 2000, Burmah Castrol sa fie cumparata de BP iar Castrol sa devina astfel parte a grupului de companii BP. Istoria recenta a produselor

Castrol a facut remarcata misiunea rover-ului Nasa Curiosity, care in 2012 a folosit unsoarea Castrol Industrial, jucand un rol extrem de important pentru functionarea intregului sistem.  Unsoarea folosita la misiunea Nasa a fost realizata in asa fel incat sa reziste la temperaturi extreme, intre -80 de grade Celsius si 204 grade Celsius.

Ce ofera astazi Castrol?

Astazi, Castrol nu este o marca cunoscuta doar pentru ulei motor Castrol, reusind sa ofere mult mai mult de atat. Astfel, in oferta companiei vei putea descoperi lubrifianti pentru majoritatea aplicatiilor casnice, comerciale si industriale. In ceea ce priveste lubrifierea motoarelor pentru autovehicule insa, Castrol a reusit sa se dezvolte cel mai bine, avand o gama deosebit de mare de lichide pentru transmisii, produse din ceara, lichide in suspensie, lichide de frana, unsori, produse pentru curatare si intretinere si evident, uleiuri de motor. Ceea ce recomanda fiecare produs Castrol este faptul ca toate produsele sunt inregistrate la nivel global iar substantele chimice din care fac parte satisfac toate cerintele societatii moderne.

Care este puterea de inovatie pentru un ulei motor Castrol?

Desi au trecut 115 ani de la aparitia Castrol, compania inca are o putere foarte mare de a inova, iar acest lucru se datoreaza, in primul rand, celor 13 centre de cercetare si dezvoltare pe care le putem intalni la nivel global. An de an sunt dezvoltate si testate sute de produse iar colaborarile cu marii jucatori de pe piata constructiei de echipamente si piese, decid calitatea lubrifiantilor. Faptul ca produsele Castrol sunt de o calitate foarte buna, este data si de faptul ca producatori precum Audi, Bmw, Ford, Man, Honda, Volvo, Seat, Skoda, VW sau Tata recomanda cu incredere uleiuri motor Castrol pentru noile lor sisteme de propulsie.

Ulei motor Castrol si siguranta mediului

Castrol nu uita nici de una dintre cele mai mari probleme pe care le intampina omenirea la ora actuala: siguranta mediului. Astfel, fiecare produs este realizat in deplina siguranta si dispune de practici care sa aduca beneficii directe atat consumatorilor, cat si mediului. Respectarea legislatiei de mediu este unul dintre principalele criterii ale constructiei de uleiuri Castrol, in asa fel incat sa nu fie prejudiciat mediul inconjurator si sa nu existe accidente care le fac rau oamenilor.

Care sunt produsele Castrol destinate automobilelor?

Cea mai mare parte a cercetarilor Castrol este dedicata automobilelor, un lucru cat se poate de normal, tinand cont de faptul ca piata automobilelor este uriasa si este in continua dezvoltare. Astfel, consumatorii pot descoperi ulei motor Castrol, antigel sau lichide de racire Castrol,Lichide de transmisie automata, Lichide de transmisie manuala, uleiuri pentru punti motoare, lichide de frana sau diverse unsori.

Ulei motor Castrol

Uleiurile de motor produse de cei de la Castrol s-au dezvoltat in 3 categorii : Ulei de motor Castrol Edge, Ulei de motor Castrol Magnatec si ulei de motor Castrol GTX.

Castrol Edge

 

Ulei motor Castrol Edge. Este cea mai noua gama de uleiuri motor Castrol, fiind un ulei imbunatatit cu TITANIUM fst. Acesta ii dubleaza puterea si reuseste sa previna degradarea peliculei de ulei, protejand in felul acesta componentele metalice ale motorului. Tehnologia TITANIUM FST face titanul sa fie solubil in ulei datorita polimerilor, lucru ce ii permite sa functioneze si cu alte tehnologii, cum ar fi Fluid Strenght Technology. Uleiul de motor Castrol Edge prezinta o serie de proprietati deosebite:

  • ajuta la reducerea frecarii dintre piese cu pana la 15%;
  • Este extrem de rezistent, putand sa aiba o durata de viata cu 45% mai mare decat un ulei al competitorilor de top;
  • Mentine rezistenta maxima cu 140 de ore mai mult;
  • Creste performantele motorului la un nivel maxim, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt;
  • Ajuta la reducerea depunerilor din motor;
  • Protejeaza extrem de bine, indiferend care sunt temperaturile si conditiile in care se conduce autovehiculul;
  • Performanta maxima este atinsa chiar si atunci cand uleiul este sub presiune.

Castrol Edge prezinta urmatoarele tipuri de Ulei motor :  Ulei motor Castrol Edge Titanium FST 0W-30, Ulei motor Castrol Edge Titanium FST 0W-40, Ulei motor Castrol Edge FST 5W-30, Ulei motor Castrol Edge Titanium FST 5w-40, Ulei motor Castrol Edge Titanium FST Turbo Diesel 5w-40, Ulei motor Castrol Edge Titanium FST 10W-60 si Ulei motor Castrol Edge Longlife II 0W-30. Alegerea unuia dintre aceste tipuri de uleiuri de motor se face acordand o atentie deosebita specificatiilor producatorului. Uleiurile Castrol Edge sunt recomandate de foarte multe companii uriase, cum ar fi Bmw, Fiat, Mercedes Benz, Porche, Opel sau Renault.

 

castrol magnatecUlei motor Castrol Magnatec. Este un ulei motor Castrol care se axeaza pe eliminarea efectelor negative ale scurgerilor de ulei de pe piesele critice ale motorului. Aceasta eliminare este realizata datorita moleculelor inteligente Castrol Magnatec, ce raman pe motor, oferind o protectie maxima. Calitatea uleiului de motor Castrol Magnatec este demonstrata de testul de uzura Sequence IVA. Moleculele inteligente ale uleiului Castrol Magnatec sunt ideale pentru orice motor, deoarece se lipesc atat de piese cat si de motor, in timp ce uleiul se scurge, creand un strat protector.

Uleiul de motor Castrol Magnatec poate sa fie cumparat in mai multe variante, in functie de recomandarile producatorului masinii. Astfel, ai la dispozitie Castrol Magnatec 5W-40 C3, Castrol Magnatec 5W-40 A3/B4, Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF, Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4, Castrol Magnatec Diesel 10W-40 B4 si Castrol Magnatec 15W-40 A3/B4.

 

Castrol GTX

Ulei motor Castrol GTX. Este un alt ulei motor Castrol care este realizat cu o formula extrem de interesanta. Acesta contribuie cu succes la prelungirea vietii motorului, indepartand orice reziduu si protejand impotriva formarii lor. teUleiurile de motor Castrol GTX sunt dedicate, in principiu, conditiilor severe de condus, precum vremea aspra, calitea slaba a combustibilului sau traficul intens.

Exista doua tipuri de Castrol GTX pentru care se poate opta: Castrol GTX 15W-50 si Castrol GTX 14W-40 A3-B3. Ambele ofera o protectie maxima anti sedimente si o fiabilitate foarte buna a motorului si sunt recomandate de producatori precum Hyundai/Kia, Nissan, Mazda sau Suzuki. Avantajele majore pe care le ofera uleiul de motor Castrol GTX sunt faptul ca are in continut o formula antinamol, care duce la protectia impotriva sedimentelor, protejeaza impotriva vascozitatii si a deteriorarii termice si contine o serie de aditivi antiuzura, care duc la o crestere substantiala a duratei de viata a motorului.

 Antigel/Lichid de racire Castrol

antigel Castrol Pe langa uleiuri, Castrol dispune si de o gama de antigeluri si lichide de racire, care ofera tehnologii moderne si protectie a motorului pentru o durata foarte lunga de viata. Cumparatorul poate descoperi doua tipuri de antigel:

- Castrol Radicool NF. Este un antigel dedicat motoarelor moderne, cu un randament foarte mare, avand un continut fara nitriti, amine sau fosfati.  Ofera un randament maxim, scazand impactul asupra mediului.

- Castrol Radicool SF. Este un lichid de racire Castrol ce se bazeaza pe monoetilenglicol, avand un puternic rol de neutralizare a acizilor. Nu contine silicati, amine, nitrati sau fosfati si permite o durata de operare foarte lunga, ducand la economii substantiale de costuri. Acest lichid protejeaza impotriva coroziunii si ofera randament foarte bun la racire;   Aceeasi performanta ca si in cazul uleiurilor sau a lichidelor de racire, este oferita de Castrol si in cazul lichidelor pentru transmisie automata, lichidelor pentru transmisie manuala, a unsorilor sau a lichidelor de frana, existand si aici o serie de produse deosebite, ideale pentru motoarele moderne.

 

Produsele Castrol sunt, asadar, variante excelente pentru protectia motorului , oferind tehnologii moderne si o istorie extrem de bogata.

Leave a Reply

TOP