Ulei motor Aral, varianta optima pentru masina ta

by / Friday, 19 September 2014 / Published in Auto
ulei motor aral

Uleiul de motor este un element esential pentru masina ta, motiv pentru care, atunci cand trebuie sa il schimbi este ideal sa alegi cu cea mai mare atentie marca de ulei care va servi motorului.

Una dintre marcile in care poti avea incredere deplina este Aral. Cu o istorie bogata si cu foarte multe produse, printre care si ulei motor Aral, antigel sau lichid de frana, Aral s-a impus pe o piata in care exista o concurenta deosebit de mare.

Istorie Aral

Denumirea Aral a aparut in 1924, cand Rudolf Wellner, inginer sef si Walter Oswald, chimist, ambii angajati la compania Benzol Verband, au reusit sa combine benzen cu gazolina si sa creeze un nou combustibil pentru motor.

Acesta a fost numit Aral si a reusit sa lanseze compania BV extrem de puternic pe piata. Pana in 1937, aceasta avea nu mai putin de 9000 de statii si o cota de piata de 25%. In Germania, Aral a devenit sinonim cu combustibil de calitate.

Cu succesul realizat de acest combustibil, BV a reusit sa inoveze si sa creeze primul ulei de motor complet sintetic, multigrad, care a ajuns la vanzare sub denumirea de Aral Kowal in anul 1939. De aici a inceput istoria unui ulei motor Aral, care s-a dezvoltat de la an la an si a facut Aral sa devina unul dintre cele mai apreciate branduri ale lumii.

Pana in prezent, Aral reuseste sa lanseze mai multe modele de ulei motor Aral, printre care putem aminti urmatoarele tipuri de ulei: Ulei motor Aral Blue Tronic, Ulei motor Aral High Tronic sau Ulei motor Aral Super Elastic.

In 1952, compania BV preia si denumirea de Aral, devenind Aral Aktiengesellshaft, 50 de ani mai tarziu fiind preluata de Bp Group.

Astazi, doar in Germania, Aral are extrem de multe statii de alimentare auto, depasind Shell sau Bft. Astfel, nemtii isi pot alimenta masinile de la nu mai putin de 2384 de statii Aral.

Ce produse vinde Aral astazi?

ulei motor aralChiar daca face parte din Bp Group, Aral este un nume extrem de puternic, ce se impune in lume prin mai multe produse. Astfel, vei descoperi numerosi combustibili, atat diesel, cat si benzina, diverse uleiuri, lubrifianti si alte fluide destinate automobilelor, cum ar fi antigel Aral sau produse pentru curatat masina.

 

Ce tipuri de ulei motor Aral se pot achizitiona si ce proprietati are fiecare?

  • Ulei motor Aral Blue Tronic 10w40. Este un ulei semisintetic care poate fi utilizat la aproape toate tipurile de motoare in patru timpi, fie ca este vorba despre benzina sau diesel. Acest ulei foloseste un pachet de aditivi care asigura ungerea motorului si protejeaza impotriva uzurii. Se comporta excelent la pornirea la rece si datorita faptului ca reduce frecarea, contribuie si la economia de combustibil.Este un ulei motor cu performante deosebite si cu aprobari din partea Mecedes Benz sau Vw.
  • Ulei motor Aral High Tronic 5w40 si 5w30. Este un ulei de motor High-end, care prezinta performante ridicate si este dedicat, de asemenea, tuturor motoarelor in 4 timpi, fie ca este vorba despre benzina sau diesel. Proprietatile sale principale sunt faptul ca ajuta la economia de combustibil, este performant chiar si la temperaturi ridicate, lubrifiaza motorul la pornirea la rece si protejeaza impotriva uzurii. Este obtinut pe baza tehnologiei Synt.
  • Ulei Motor Aral Super Elastic 10w40. Este un ulei mineral multi grad, care combina numerosi aditivi puternici si ofera protectie impotriva depunerilor. Este potrivit pentru toate tipurile de motoare.
  • Ulei motor Aral Super Tronic 0w40.Are performante deosebite, fiind fabricat pe baza tehnologiei Super-Synth. Este un ulei certificat de cei mai mari producatori de autoturisme si este folosit la toate tipurile de motoare.Este un ulei de motor ideal pentru schimburile de ulei facute la intervale mari de timp.
  • Ulei motor Aral Mega Turboral 10W-40. Este un ulei dedicat motoarelor Diesel din ultima generatie de autoutilitare. Acesta indeplineste cele mai noi cerinte si ofera o uzura minima, chiar si in cazul unor solicitari termice mari sau a unor sarcini mecanice intense.
  • Ulei motor Aral Multi Turboral 15W-40. Are performante deosebite si este construit pe baza unor uleiuri minerale. Este dedicat autovehiculelor cu motoare Diesel si Otto si rezista la intervale mari de schimbare a uleiului.
  • Ulei motor Aral Basic Turboral 10W/20W-20/30/40/50. Este un ulei de motor monograd bazat pe uleiuri minerale, fiind dedicat motoarelor diesel ale autoutilitarelor, dar si motoarelor stationare. Acest ulei poate fi folosit ca ulei hidraulic si in ambreiaje hidraulice.

 

Leave a Reply

TOP