Baterii auto Exide, istorie si calitate garantata

by / Wednesday, 13 August 2014 / Published in Auto, Exide, Producatori
baterie auto exide

Exide este unul din numele uriase pe care le retinem atunci cand vine vorba despre baterii auto de calitate, deoarece este una dintre companiile care a reusit in mai bine de un secol sa demonstreze ca are toate datele necesare pentru a furniza doar baterii de calitate.

Infiintat in anul 1888, Exide Tehnologies este unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste productia de baterii. Numele sau vine de la Excelent oXide si este dat chiar de catre parintele electricitatii: Tomas Edisson.

De-a lungul timpului, compania s-a dezvoltat pe doua ramuri uriase. Astfel, vei descoperi baterii auto Exide de pornire  si baterii industriale, dedicate tractiunii si stationarii.

Desi din 1888 pana in 1920, Exide a trecut prin numeroase modificari si printr-o crestere semnificativa, cea mai puternica expansiune a avut loc in anii 90, cand preia mai multe fabrici din Europa, pentru a produce baterii. Printre fabricile preluate se numara si cele ale producatorului Tudor, unul dintre primii producatori europeni de baterii auto de calitate.

Astazi, Exide se bazeaza pe mai multe marci proprii, printre care Exide, Tudor, Fulmenn, Deta, Sonnak, SonnenSchein, Hagen si Centra, fiecare dintre aceste marci oferind calitate pentru numeroase masini pe care le intalnim peste tot in lume.

Bateriile auto produse de Exide echipeaza an de an milioane de masini, printre care si cele produse de Alfa Romeo. Citroen, fiat, Ford, Lancia, Mini, Renault, Peugeot, Suzuki, Toyota sau Volskwagen.

De asemenea, bateriile Exide sunt baterii auto destinate unui numar foarte mare de masini, precum cele de golf, masini mari sau chiar si masini pentru taiat gazonul.

 

Care sunt modelele de baterii auto Exide pe care le poti achizitiona si ce beneficii ofera fiecare?

Baterii auto Exide classic. Sunt baterii auto care reprezinta o solutie perfecta pentru masinile mai vechi, fara foarte multi consumatori electrici. Sunt acumulatori auto de calitate, care nu necesita intretinere si rezista foarte bine la coroziune si la descarcare. Pot avea diverse capacitati, in functie de necesitatea clientilor si sunt realizate pe baza de acid si de plumb.

Baterii auto Exide Excell. Sunt baterii auto care pot fi folosite pentru majoritatea vehiculelor moderne, oferind performante electrice foarte bune. Sunt realizate pe baza tehnologiei Exide Exmet Pb-Ca si sunt echipate cu o degazare centralizata, cu o pastila antiflacara, maner ergonomic pentru transportul cat mai facil si cu un indicator prin care se poate descoperi starea incarcaturii. Acumulatorii auto Exide Excell au cu 15% mai multa putere de pornire fata de acumulatorii standard si ofera siguranta mult mai mare datorita aerisirii centralizate cu pastila antiflacara. De asemenea, ofera beneficiul unei verificari rapide a tensiunii prin indicatorul montat. Daca optezi pentru achizitia unei baterii Exide Excell, te vei bucura de faptul ca nu necesita niciun fel de intretinere. La fel ca si in cazul bateriilor Exide Classic, Exide Excell poate fi achizitionata in mai multe variante, cu capacitati diferite.

Baterii auto Exide Premium. sunt acumulatori auto plumb-acid care nu necesita intretinere si au cu 30 % mai multa putere de pornire, fata de acumulatorii obisnuiti. Folosesc grilele produse prin expandare ( Exmet) si aliaje imbunatatite, care duc la o rezistenta foarte buna la descarcare si coroziune. Energia furnizata de bateriile auto Exide Premium are o concentratie mare si o capacitate care poate sa difere de la baterie la baterie. Printre beneficiile pe care le ofera o baterie auto Exide Premium se numara:

  • Materiale de cea mai buna calitate folosite la constructia bateriei;
  • Durata de functionare mai mare, datorita rezistentei la incarcare/descarcare prin cresterea aderentei pastei de material activ la grile;
  • O rezerva de capacitate mai mare, datorata grilelor mai groase;
  • Rezistenta la coroziune foarte mare datorita grilelor produse prin expandare;
  • Posibilitatea de pornire fara probleme la orice temperatura;
  • Functionare foarte buna atat la temperaturi inalte, cat si la temperaturi joase;
  • O constructie cu numeroase beneficii, cum ar fi un capac dublu termosudat, indicator al starii de incarcare sau un sistem labirint care previne scaparile de acid, oferind o reintoarcere a sa in celule.

Bateriile auto Exide Premium sunt dedicate unui numar mare de motoare, cum ar fi cele diesel si MAS puternice si pot fi folosite zilnic, pe trasee urbane aglomerate.

Baterii auto Exide Professional. Sunt baterii de calitate, folosite la vehiculele clasice. Sunt construite pentru a oferi putere mare, majoritatii vehiculelor comerciale. Au un curent de pornire cu 30 % mai puternic decat bateriile obisnuite si, la fel ca si Exide Premium, ofera o rezistenta buna la coroziue si descarcare, datorita grilelor din aliaje imbunatatite. Bateriile auto Exide Professional folosesc tehnologia plumb-acid clasic cu un aliaj Sb/Ca si cu o singura priza pentru aerisire.

Baterii auto Exide Gel. Sunt acumulatori auto dezvoltati pentru masinile contemporane, care dispun de foarte multi consumatori, cum ar fi accesorii de climatizare, geamuri electrice, Incarcatoare auto pentru gadgeturi, Gps, scaune incalzite si alte astfel de necesitati. Datorita acestui numar foarte mare de consumatori, bateriile montate pe vehiculele de ultima generatie sunt incarcate si descarcate frecvent. Bateriile auto Exide gel permit descarcarea totala si sunt rezistente la vibratii, fara sa necesite intretinere. Acestea pot fi rasturnate fara niciun fel de risc si sunt recomandate pentru tot felul de vehicule, cum ar fi autoturismele, camioanele, barcile, rulotele sau chiar si pentru instalatii de securitate sau instalatii solare si eoliene. Bateriile auto Exide Gel functioneaza pe baza tehnologiei Gel Sonnenschein si pot functiona in orice pozitie. In felul acesta este eliminat orice risc de scurgere a electrolitului. Sunt cu pana la 50% mai rezistente la descarcare  si la coroziune si au o durata de viata foarte lunga.

Baterii auto Exide Micro Hybrid Agm. Sunt primele baterii auto micro-hibrid care au sistem Start -Stop si franare regenerativa. Acestea patent_vliestechnikfolosesc tehnologia AGM ( Absorbant Glass Mat) care ofera o constructie deosebita, cu un separator construit din vata de sticla cu micro-pori cu electroliti in interiorul bateriei. La fel ca si celelalte baterii auto Exide, Micro Hybrid Agm nu negesita intretinere speciala pe durata de viata a bateriei. Tehnologia avansata de care se bucura duce la performante in conditii extreme de exploatare si la eliminarea riscului de a se pierde lichid;

Baterii auto Exide Micro Hybrid ECM. Este o gama de baterii recomandata masinilor cu o capacitate destul de mica si care se bucura de tehnologia Start&Stop. Sunt baterii stabile la cicluri de incarcare-descarcare si la vibratii, fiind si foarte rezistente in cazul temperaturilor mari. Tehnologia ECM ( Enchanced Cyling Mat ) Asigura o constructie a placii cu un gratar Pb-Ca si cu o masa active cu densitate aditiva foarte mare. Separatorul este din polietilena de tip poseta si are fibra de sticla. Bateriile Auto Wxide Micro Hybrid ECM echipeaza masinile Fiat Group, cum ar fi Fiat, Alfa Romeo sau Lancia, dar si masinile Toyota.

Baterii auto Exide Maxxima. Sunt baterii auto dedicate tuturor aplicatiilor care cer curenti de pornire foarte mari. Acumulatorul asigura o reincarcare rapida, datorita rezistentei interne foarte mici, ceea ce il face perfect ca si baterie de pornire. Se foloseste de conceptul Agm Orbital, care ofera placi cu suprafata activa mare, foarte subtiri, infasurate compact in spirale. Bateriile auto Exide Maxxima sunt dedicate autoturismelor si numeroase alte vehicule si elimina riscul de scurgere a electrolitului oferind beneficii majore, cum ar fi rezistenta la vibratii, adaptabilitatea sau lipsa necesitatii intretinere.

Bateriile Auto Exide sunt, asadar, solutii foarte bune pentru majoritatea autoturismelor, folosind tehnologii de ultima generatie si reusind sa aduca periodic lucruri noi care sa raspunda cerintelor pe care le au autovehiculele moderne.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

TOP