Ce este si ce face filtrul de polen?

by / Friday, 11 July 2014 / Published in Tutoriale
filtru de polen

Multi posesori de autovehicule nici nu stiu ca au un astfel de filtru sub capota. Filtru de habitaclu sau de polen, cum mai este denumit popular, este un filtru care opreste numeroase particule si materii nedorite sa patrunda in habitaclu. Acesta este un adevarat protector impotriva prafului, polenului, firelor de par si insectelor si ajuta climatizarea sa functioneze cat se poate de bine.

In cazul in care vrei sa iti schimbi filtrul de polen, ai de ales intre doua variante: filtre simple si filtre cu carbon activ.

Filtrele simple. Au mai multe straturi din diverse materiale, precum hartie si mase platice si datorita acestora, opresc tot ce inseamna materie nedorita.

Filtrele cu carbon activ. Sunt asemanatoare cu cele simple, doar ca intre straturi detin carbon activ. Datorita acestui carbon, agentii patogen si bacteriile au sanse mult mai mici de penetrare a filtrului.

Care sunt riscurile, in cazul in care filtrul de polen se imbacseste?

In momentul in care filtrul aduna materii precum polen, insecte sau fire de par, fluxul de aer oferit de sistemul de climatizare scade foarte mult, putand sa se ajunga la situatia in care, viteza ventilatorului este foarte mare si cu toate astea, sa vina foarte putin aer.

Odata ce filtrul s-a imbacsit, pot aparea si alte probleme, precum aburirea parbrizului sau incalzirea si racirea insuficienta.

Cand trebuie sa se schimbe filtrul de polen?

Aceasta piesa nu este nici scumpa, nici greu de schimbat.Poate sa fie gasita la preturi intre 20 si 100 de lei, motiv pentru care ar trebui sa fie schimbat cat mai des, mai ales in conditiile in care masina este condusa intr-o zona cu mult praf sau cu poluare foarte mare. In general, este bine sa se consulte manualul vehiculului si sa se schimbe filtrul ceva mai repede decat este recomandat aici.

Filtrul se poate si curata, insa dat fiind pretul sa mic, pentru o eficienta maima este bine sa fie schimbat, la cel mult 3000 de km rulati.

 

 

Leave a Reply

TOP