Pastreaza-ti servodirectia perfecta!

by / Tuesday, 01 July 2014 / Published in Sfaturi piese auto
servodirectie

Servodirectia este una dintre cele mai importante componente ale unei masini, in conditiile in care greutatea proprie a masinilor este din ce in ce mai mare, iar acestea sunt din ce in ce mai dificil de controlat.

In plus, preferintele soferilor pentru anvelopele sport, fac din servodirectie o componenta indispensabila, fara de care condusul ar fi aproape imposibil.

Pentru a te bucura de servodirectie pe termen lung insa, aceasta trebuie sa fie ingrijita, deoarece daca este neglijata, poate ajunge sa faca probleme destul de mari.

Teoretic, servodirectia unei masini ar trebui sa tina o viata intreaga.Realitatea din Romania insa, ne spune altceva. Gropile din asfalt, terenurile neasfaltate sau bordurile pot conduce la defectarea acesteia.

Iata asadar cateva sfaturi prin care te poti bucura de servodirectie cat mai mult timp:

  • Condu cat mai prudent si evita drumurile accidentate. Evident, sunt situatii in care evitarea acestor drumuri este imposibila. In aceste conditii este bine sa conduci cat mai prudent si sa ocolesti pe cat posibil gropile. Condusul prin gropi poate duce la lovirea si uzarea rotilor dintate ale casetei de directie, lucru ce duce automat la defectarea servodirectiei;
  •  Cand simti ca masina devine rigida sau auzi zgomote suspecte, mergi la un service autorizat. Ideal este sa verifici servodirectia cat de des este posibil, pentru a evita orice fel de problema. Daca nu poti sa faci verificari de rutina, este obligatoriu sa ajungi la service i momentul in care simti ca ceva nu este in regula. O defectare totala a servodirectiei in trafic poate duce la momente de panica si chiar la accidente;
  • Nu neglija schimburile de ulei ale sistemului de directie. Uleiul din aceasta parte a masinii este extrem de important, deoarece faciliteaza o functionare perfecta. Din acest motiv, este bine sa nu fie neglijata schimbarea lui.

 

 

Leave a Reply

TOP